Vil du gerne være mere sund? Her er tre tips

Vil du gerne være sundere i det nye år? Hvis ja, er du ikke alene. Hvert år i januar tager millioner af mennesker sig for at komme i form og leve et sundere liv. Men det kan være svært at vide, hvor man skal starte. Derfor har vi samlet tre tips, der vil hjælpe dig med at komme på rette spor. Læs videre for at få mere at vide!

1. Få nok søvn

Søvn er afgørende for vores fysiske og mentale sundhed, men ifølge en nylig undersøgelse får en tredjedel af de voksne i Storbritannien ikke nok søvn. Der er mange grunde til, at vi måske ikke får nok søvn, lige fra travlhed til stress og angst. Manglende søvn kan have en stor indvirkning på vores helbred, idet vi bliver mere modtagelige for sygdom og påvirker vores humør og koncentrationsniveau. Det er vigtigt at sørge for, at vi får nok hvile, så vores krop kan reparere og komme sig efter dagen. Det betyder, at vi skal afsætte tilstrækkelig tid til at sove og skabe en afslappende sengerutine. Det er også vigtigt at skabe et fredeligt miljø i soveværelset uden distraktioner som f.eks. fjernsyn og telefoner. Ved at prioritere søvn kan vi forbedre vores helbred og velvære. En tyngdedyne til voksne kan også være en god idé, hvis man ønsker at optimere sin søvn. De kan købes hos anewsleep.dk, som er en af de bedste forhandlere i Danmark.

2. Spis sundt

At spise sundt er en af de bedste ting, du kan gøre for dit generelle helbred. Ved at fokusere på at indtage hele fødevarer som frugt, grøntsager og magre proteiner kan du forbedre dit helbred drastisk. Du vil ikke kun føle dig bedre mentalt og fysisk, men du vil også være mindre tilbøjelig til at udvikle kroniske sygdomme. Derudover er det vigtigt at undgå forarbejdede fødevarer og sukkerholdige drikkevarer, da de kan bidrage til vægtøgning og dårligt helbred. Fokuser i stedet på at spise sunde fødevarer, der giver din krop de næringsstoffer, den har brug for for at fungere korrekt. Du vil snart se en positiv forskel i dit energiniveau, humør og generelle velvære.

3. Vær aktiv

De fleste af os ved godt, at vi bør dyrke regelmæssig motion, men det kan være svært at finde tid eller motivation til at komme i gang. Fordelene ved fysisk aktivitet er dog indsatsen værd. Regelmæssig motion kan bidrage til at forbedre dit generelle helbred og velvære. Det kan mindske din risiko for kroniske sygdomme som hjertesygdomme, slagtilfælde og type 2-diabetes. Motion kan også bidrage til at reducere stress, forbedre dit humør og øge dit energiniveau. Og du behøver ikke at bruge timer i fitnesscentret for at se resultater. Bare 30 minutters motion af moderat intensitet de fleste dage om ugen vil gøre en forskel. Så kom ud og nyd fordelene ved at være aktiv!