Har din hund fået Giardia? Sådan bliver den rask igen

De fleste mennesker har et tæt forhold til deres hund, og derfor er det også trist at se, når hunden bliver syg. Desværre er sygdom en lige så stor del af en hunds liv, som det er af et menneskes, og derfor er der stor risiko for, at din hund bliver syg på et eller andet tidspunkt i dens liv.

Her er eksempelvis Giardia en velkendt plage, som kan ramme hunderacer i alle aldre. Giardia er en parasit, som angriber tarmen, og den er svær at få bugt med uden den rette behandling. Giardia kan få store konsekvenser for din hund, og parasitten kan smitte dig og din familie, og det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på symptomerne.

Disse symptomer er som udgangspunkt diarre, som både kan være mild eller langvarig, mens der i slemme tilfælde også kan være blod i hundens afføring. En konsekvens af Giardia kan også være vægttab hos din hund, men hunden kan sagtens være glad og have appetit, selvom den har Giardia.

Sådan behandles Giardia

Hvis du har mistanke om, at din hund har fået Giardia, er det altid bedst at besøge din lokale dyrlæge. Hvis du leder efter en god dyrlæge i Trekantområdet omkring Vejle, Fredericia, Børkop eller Kolding, kan du kontakte Trekantens Dyrlæger, der har lang erfaring med behandling af Giardia.

Her vil din hund blive behandlet med medicin, der skal gives til din hund, indtil parasitten er væk, og behandlingen vil således fortsætte, indtil din hund er rask.

Herefter vil du få gode råd til, hvordan din hund kan undgå Giardia i fremtiden. Her spiller kosten en stor rolle, da hundens kost påvirker hundens immunforsvar og derved dens evne til at modstå bl.a. Giardia. Hundens kost kan optimeres på mange måder, hvor bl.a. probiotika anbefales for at styrke hundens tarmsystem.