Fysioterapeut Specialist i Nakkesmerter i København

fysioterapeut københavn, fysioterapi specialist, nakkesmerter, ondt i nakken, piskesmæld, diskusprolaps, slidgigt, nakke, ekspert, behandling, træning, anbefaling

Aarhus Osteopati København har i 2020 åbnet en tværfaglig afdeling i København. Denne afdeling består af faggrupper som fysioterapeuter, osteopater, massører, kranio sakral terapeuter m.m. Fysioterapeut afdelingen specialiserer sig inden for smerte lidelser i nakken såsom diskusprolaps i nakken, slidgigt i nakken, piskesmæld i nakken, spændingshovedpine samt gentagende låsninger (hekseskud) i nakken. Fysioterapeuterne i København bruge både manuelle behandlings teknikker mod nakkesmerter men ligeledes også træningsterapi. Denne kombination er særdeles effektiv mod ondt i nakken.

Nakkesmerter kan give symptomer på nerve i klemme

I nakken befinder sig to forskellige nerve plexer. Der ligger en cervical plexus hvor nerverne her har deres forløb op til selve kraniet, nakken og halsen. Ved problemstillinger i leddene, såsom når nerverne sidder i klemme vil symptomerne på dette opleves som strålende smerter op til bagsiden af nakken, langs tindingen eller oppe på toppen af hovedet. Længere nede i nakken ligger der brachial plexus. Denne nerve plexus stammer fra de nederste nakkehvirvler og de øverste hvirvler i brystryggen. Nerverne herfra forsyner brystet, skulderen, hele armen og hænderne samt bagsiden af skulderbladene. Hvis nerverne i brachial plexus sidder i klemme vil der opleves føleforstyrrelser ud i ovennævnte områder såvel som smerter ud i armen.

 

Spændinger i nakken

Nakken er det område i kroppen hvor der oftest opstår spændinger. Nakken og den øverste brystryg er i vores arbejdsliv det sted hvor der hviler størst mekanisk spænding. Længerevarende stillesiddende eller stillestående arbejde belaster utrolig meget den nederste del af nakken såvel som øverst i brystryggen og skulderbæltet. Når muskulaturen i nakken og i skulderbæltet belastes med vægt der overstiger musklernes ydeevne så vil muskulaturen spænde til eller forkrampe. Her vil der opleves smerter og gener fra musklerne. Dårlig holdning i nakke og skulder kan ligeledes klemme nerver som giver ligeledes anledning til spændinger i nakken. I vores afdeling har vi fysioterapeut specialister i nakkesmerter i København.

Nakkesmerter kan give smerter i skulder og arm

Smerter ud i skulder og arm kan stamme fra forskellige strukturer i kroppen. Blodkar der klemmes i hals eller armhule vil opleves som dybe smerter, smerter der opleves stammer dybt inde i armen nærmest i knoglerne. Nerverne i nakken, under brystmuskulatur og i armhulen kan ligeledes klemmes med smerter til følge ud i skulderen og hele armen. Andre skjulte årsager kan stamme fra refererede smerter fra organer. Problemstillinger med hjertet såsom forsnævringer i hjertets kranspulsåre eller ved hjerteflimmer kan opleves som smerter ud i skulder og arm.

Akutte Nakkesmerter

Akutte nakkesmerter er smerter der er relativt nyopståede. Det vil sige smerter der har været der fra dage til få uger. Ofte vil akutte smerter opstå i form af hold i nakken (hekseskud i nakken). Her vil symptomerne opleves ved at nakkens bevægelighed er betydeligt reduceret hvor der er enten svært at dreje nakken til den ene side, begge sider, op eller ned. Her kan symptomerne ligeledes