Debat: Sundhed skabes over lang tid, så begynd tidligt

Sundhed er noget, de fleste stræber efter. For mange især unge er det dog også noget, der ikke virker så faretruende at holde ved lige. Mange oplever at føle sig godt tilpas og i god fysisk stand til trods for minimal indsats. Ikke desto mindre kan det dog være en god idé at lægge det ekstra stykke arbejde i at opretholde gode sundhedsmæssige tiltag, da disse i særlig grad vil kunne mærkes på lang sigt.

På disse områder kan du forebygge mange følgevirkninger på lang sigt

Usund livsstil viser sig ofte først som følgevirkninger efter mange år. Heldigvis er det dog let at foregribe dette, hvis blot du sætter ind på en række kerneområder. Lad dig for eksempel inspirere af følgende:

  • Vil du gerne undgå at lide af inkontinens og ikke at kunne holde på vandet, når du bliver ældre, kan det som kvinde være en god idé allerede nu at træne din bækkenbund. Det kan for eksempel ske med såkaldt bækkenbundskugler eller med klassiske knibeøvelser. En fordel er, at en stærk bækkenbund desuden kan føre til mere nydelse under sex.

  • Få pulsen op, bare en gang imellem. Du behøver ikke kunne løbe mange kilometer, og faktisk skal der blot få minutter med høj puls til om ugen, før du er godt stillet imod diverse skavanker.

  • Mad er en sand katalysator for både sundhed såvel som livsstilsrelaterede gener. En varieret kost er vigtig, og her tæller alting – selv lidt ekstra broccoli på tallerkenen af og til kan på lang sigt gøre en forskel.

Selv små tiltag har magt

Desværre giver mange fortabt på forhånd, fordi en komplet livsstilsændring ikke er inden for deres rækkevidde. Her er det dog vigtigt at huske, at alting har ret, selv små sundhedsforbedrende tiltag. Pas altid på dig selv i det omfang, det er muligt.