Skal jeg have briller?

Det kan være svært at vide, om man har brug for briller. Det kan nemlig godt være, at du mener, at dit syn slet ikke fejler noget, men du alligevel har brug for briller, fordi du i virkeligheden overanstrenger dine øjne på daglig basis. Vi har derfor her listet nogle gode grunde til, at du bør få foretaget en synstest, så du bliver helt sikker på, om du rent faktisk har brug for briller.

Du er over 40 år

Synsproblemer kan skal i alle aldre, men det er især noget, der opstår med alderen. Det er derfor en god idé at få tjekket sit syn, når man har rundet de 40 år og endnu ikke har haft behov for briller eller kontaktlinser for at kunne se optimalt i hverdagen.

Du har oplevet prikker for øjnene eller cirkler af lys

Prikker eller cirkler af lys kan have mange forskellige årsager. Det kan være, at du har en helt naturlig overfølsomhed over for skarpt lys, når det er mørkt. Det kan dog også være aldersrelateret og et symptom på at du har en sygdom i hornhinden eller endda grå stær.

Du har trætte øjne eller hovedpine

Der kan være mange grunde til at man får hovedpine, men hvis man generelt oplever, at du hurtigt får trætte øjne og får hovedpine, når man enten sidder foran computeren, læser eller kører bil, så kan det være tegn på, at dit syn ikke er helt som det skal være – og det kan sagtens løses med et par briller eller måske kontaktlinser.

Du er nærsynet eller langsynet

Hvis du har problemer med at se klart og tydeligt på enten kort eller lang afstand, kan det være en god idé at tage forbi en optiker til en synstest. Briller kan nemlig hjælpe dig med at se optimalt, så du ikke skal sidde med bogen meget tæt på eller meget langt væk for ordentligt at kunne læse, hvad der står.

Du har et sløret syn

Der kan være mange grunde til at man har et uskarpt eller endda sløret syn. Det kan i første omgang betyde, at du har brug for briller, men i værste fald kan det også have en mere alvorlig baggrund som f.eks. diabetes eller grøn stær. Det er noget, der bliver opdaget ved en synstest.

Hvis du kan nikke genkendende til nogle af disse symptomer, så anbefaler vi at du tager et smut forbi denne optiker i Fredericia, så du kan få foretaget en synstest og for alvor få svar på, om du har brug for briller eller kontaktlinser.