Gør dig selv sundere på de nemmeste måder

Det er hårdt at blive sundere. Det kræver hårdt arbejde og en stålsat vilje, og det kræver også du vinker farvel til nogle af de ting, du godt kan lide i tilværelsen. Dette kan næsten føles umuligt, hvis ikke du tager de rigtige valg eller gør de passende transitioner. Mange prøver at lave en kold tyrker, hvor de springer direkte ned i den dybe ende, men det virker sjældent, og de bliver nødt til at plaske panisk hen til vandkanten igen og atter kravle op på den usunde side. Der er dog steder og måder, hvor du nemmere kan lave omvæltningen til det sunde liv.

Sådan gør du det sunde liv lettere for dig selv

Tænk over, hvad du i særdeleshed ikke kan overskue ved en sund livsstil og overvej, hvad du kan gøre for at gøre det nemmere for dig. Her er nogle eksempler:

  • Hvis du gerne vil undgå cigaretternes skadelige væsen, kan du overveje at skifte til e-cigaretter. I nogle tilfælde kan det fungere som en mellemstation mellem cigaretter og rygestop. E-cigaretter har ikke den skadelige tobak, men har dog de andre skadelige elementer. Ellers kan du lave en plan, hvor du lidt efter lidt ryger mindre og mindre.

  • Hvis du ikke kan overskue at tage ned i fitnesscenteret, så skaf dig en træningsmakker – måske ovenikøbet en, der også er i gang med at blive sund. Du vil ikke skuffe din træningsmakker og dermed bliver du tvunget ned i centeret. Det gør også træningen sjovere, når I er to.

  • Hvis dit problem ligger ved maden, kan du anskaffe dig selv en madplan, eller et kalorietæller-ark, så du kan holde øje med, hvad du spiser.

  • Giv dig selv små mål i stedet for det store, utopiske ønskemål. Med de små mål føler du hele tiden, du bevæger dig fremad.