Elsker du også den delikate smag af rom?

En af de mest populære former for spiritus er Rom / Rum, og dette er bestemt ikke uden grund. Den har nemlig en lækker og sødmefuld smag, som gør den egnet til mange formål. Med en god rom kan du altså lave mere end bare rom & cola, og rommen bør være en fast inventar i dit barskab.

Skal den være lys eller mørk?

Overordnet skelner man mellem to typer af rom; nemlig lys og mørk. De har begge nogle helt særlige kvaliteter, som gør dem unikke og uundværlige. Den lyse rom har en kortere lagringstid end den mørke, hvilket forklarer den lyse farve. Den har en lidt mere sprittet smag og er derfor oplagt i en cocktail.

Den mørke rom kan som den lyse også bruges i drinks og cocktails, men den kan også sagtens nydes rent eller kommes i kaffen. Det er for det meste en smagssag, om man er mest til den lyse eller den mørke variant, men det kommer i høj grad også an på formålet, hvilken rom der vil fungere bedst.

Der findes inden for både mørk og lys rom et hav af forskellige varianter, og du kan både finde dem i den lave ende af prisskalaen eller i den lidt højere, hvis det skal være ekstra lækkert.

Populære cocktails med rom

Hvis du skal holde middag for nogle venner eller en større fest, er det fordelagtigt at lave drinks med rom. Det er nemlig en spiritus, som de fleste kan lide, og som indgår i mange cocktails. Nogle af de mest populære cocktail med rom er følgende:

  • Mojito

  • Cuba libre

  • Pina colada

  • Strawberry daiquiri

Du kan naturligvis også lave mange andre spændende cocktails med rom, og du kan også eksperimentere ved at bytte jordbærrene i din daiquiri ud med eksempelvis hindbær eller en anden lækker frugt.