Disse knive skal du have i dit køkken

Hvis du bruger meget tid i køkkenet, er du sikkert bekendt med, at knive er et af de vigtigste redskaber. I løbet af de seneste par år er der kommet mere og mere fokus på knive, og hvorfor det er vigtigt, at knivene i køkkenet er i top!

Der findes efterhånden knive til alverdens formål, hvorfor det kan være svært at finde de helt rigtige knive, hvis man ikke har sat sig ind i knivene på forhånd. I de nedenstående afsnit vil du blive præsenteret for de mest populære typer af knive på markedet, så du kan gøre din madlavning til en leg i køkkenet!

Hvis du har de nedenstående knive til rådighed, så kan du komme rigtigt langt i køkkenet uden at skulle bekymre dig om knive i fremtiden.

Brødkniven

Når man taler om knive, kommer man ikke uden om brødkniven. Der er ingen grund til at forklare, hvad en brødkniv skal bruges til, da navnet forklarer det meget godt. En victorinox brødkniv kan i den sammenhæng være det helt rigtige valg, hvis du ønsker en brødkniv, der får brødet til at føles som varmt smør.

Urtekniven

Denne type kniv er en af de mest brugte i de danske køkkener. Det hænger i høj grad sammen med dens størrelse. Urtekniven er perfekt til små skæreopgaver som eksempelvis mindre grøntsager som løg og hvidløg. Urtekniven ligger godt i hånden, hvilket betyder, at den er behagelig at arbejde med.

Santokukniven

Udover at have et eksotisk navn, så er santokukniven også uundværlig i køkkenet. Denne type kniv er en smule større end urtekniven, hvorfor den passende kan bruges til større opgaver. Santokukniven minder også en del om kokkekniven, hvilket betyder, at den sagtens kan bruges til både kød og grøntsager. Det er en form for universalkniv, der kan bruges til det meste i køkkenet.