Tips til at skrive en børnebog

Hvis du skal skrive en børnebog, så er det vigtigt, at du gør det rigtigt. Her får du således et par gode tips, som kan hjælpe dig med at skrive en god børnebog.

Skal du oversætte bogen?

I nogle tilfælde kan forfattere have brug for at oversætte sine børnebøger. Det kan være, at du finder et udenlandsk forlag, som vil have din bog i et andet sprog. Dermed kan du have behov for en oversætter. Du kan for eksempel bruge en dansk til spansk oversætter.

Find et emne

Når du skal skrive en børnebog, så er det vigtigt, at du finder et passende emne for børn. Det betyder dog ikke, at du ikke skal være unik.

Find et godt budskab

Når du har bestemt dig for et emne, så kan det være en meget god ide at tænke på et budskab til bogen. Børnebøger kan nemlig påvirke børn meget, så du bør især fokusere på at finde det rette budskab.

Find de rette billeder

Du bør også sørge for at finde nogle passende billeder til din børnebog. Det skal helst være nogle indholdsrige billeder, som kan fastholde børns interesse.

Skriv den rette mængde tekst til hvert billede

Det er vigtigt, at du sørger for at skrive den rette mængde tekst til hvert billede. En børnebog kan nemlig nemt blive kedelig, hvis den har alt for meget tekst.

Vær kreativ

Det er vigtigt, at du er kreativ, når du skriver din børnebog. Børn har masser af fantasi, og det er kun en fordel, hvis din bog lader dem udforske en kreativ verden.

Få inspiration fra børn og børnebøger

Hvis du har brug for hjælp til at gøre din bog så god som muligt, så kan du spørge om hjælp hos børn og få inspiration fra andre børnebøger. Dermed kan du få en klar ide om, hvordan din bog skal være.