Giv dit barn den bedste børnecykel

Cykling er en motionsform, der både giver masser af sjov og smil og god kondition. Hvis du selv er en ivrig cyklist eller bare holder af at cykle en tur i skoven en gang imellem, kan du med fordel give interessen for cykling videre til dit barn i en tidlig alder. I Danmark er cykling heldigvis en ret tilgængelig sportsgren, siden der i mange danske byer er masser af cykelstier, man sagtens kan tage sig en tur på. Det er da heller ikke uden grund, at vores hovedstad er kendt som cyklernes by, men i Kolding er der også masser af muligheder for at få sig en god cykeltur.

Hvad skal du lede efter i en børnecykel?

Når det kommer til valg af børnecykler, så er det altid sikkerheden, der bør være førsteprioritet. Det kan godt være, at du kan finde en cykel til et minimalt beløb, men det kan jo være ligegyldigt, hvis den går i stykker. Derfor bør du gå efter en cykel, hvor der er fokus på kvalitet, selvom det selvfølgelig kan ende med at koste lidt flere penge. Siden dit barn sandsynligvis vil vokse fra cyklen på et eller andet tidspunkt, er det også en god idé at have en, der er i så god stand, at du kan sælge den videre bagefter. Du kan få mere information om børnecykler her.

Støttehjul og fodbremse

Der er selvfølgelig nogle ting, der er karakteristiske for børnecykler, og som du skal være opmærksom på, når du er ude og lede efter en ny. Hvis der er tale om dit barns første tohjulede cykel, skal der helst være mulighed for at tilføje nogle støttehjul, for ellers kan det godt blive rigtig svært at lære at cykle uden en voksen til at holde fast. Det er desuden en fordel med fodbremser, da de balancemæssigt er lettere at håndtere end håndbremser.