Sådan bliver du klar til EM i fodbold

 Til sommer starter EM i fodbold, hvis alt går efter planen. Her skal Danmark blandt andet spille samtlige af sine hjemmekampe på dansk grund, hvorfor der er masser at se frem til. Det kan nemlig gå hen og blive en af de slutrunder, som går over historien set med danske briller. Vi giver dig her tre tips til, hvordan du bliver klar til slutrunden.

Sæt dig ind i turneringen

Først og fremmest er det en god idé at sætte sig ind i turneringen. Alt er nemlig ikke helt, som det plejer at være. Slutrunden til sommer byder nemlig på utraditionelt mange værtsnationer, idet UEFA har forsøgt at lave en slutrunde på tværs af et utal af europæiske storbyer og hovedstader.

Det betyder, som nævnt tidligere, at Danmark og København blandt andet kommer til at lægge hus til nogle kampe i turneringen, herunder Danmarks gruppespilskampe.

Hvis du vil have det fulde overblik over turneringsstrukturen, de forskellige grupper samt deltagende hold, kan du med fordel sætte dig ind i kampprogrammet til slutrunden. Kampprogram til EM i fodbold kan findes mange steder på nettet.

Hold øje med de forskellige holds optaktskampe

Vanligt tro vil de deltagende hold komme til at spille nogle optaktskampe forud for slutrunden. Det skal give et fingerpeg af, hvem vi kan forvente noget af, og hvem der stadig er et stykke fra at have fundet topformen.

Ved at se de forskellige holds optaktskampe kan du også få en idé om, hvordan de forskellige hold stiller op. Det er også nogle interessante kampe at overvære, fordi det for en række spillere er sidste udkald, hvis de vil overbevise træneren om, at de skal med i den endelige trup.

Det bliver også spændende at følge optaktskampene med et dansk øje. Her vil landstræner Kasper Hjulmand uden tvivl prøve et par ting af, og med al sandsynlighed kommer vi til at se én overraskende spiller eller to blive en del af den endelige slutrundetrup.

Store begivenheder skal opleves med andre

Har du mulighed for det, bør du allerede nu skrive ned i kalenderen, hvornår Danmark spiller sine gruppekampe. Disse kampe bør ses med ligesindede fans, som også brænder for at se de danske drenge give den gas til EM-slutrunden. Så begynd allerede at planlæg nu.

Det er ikke hver dag, at en slutrunde kommer på dansk grund, hvorfor det måske er noget, man vil se tilbage på i mange år fremover.

Og hvem ved? Måske bliver det denne sommer, at Danmark genvinder EM-trofæet, som de også fik fingrene i efter triumfen i EM 1992.