Læg øvelser er vigtige for din bentræning

Vil du gerne tage din bentræning mere seriøs? Så er det vigtigt, at du begynder at prioritere dine læg øvelser. Det er rigtig vigtigt, at du sørger for at få trænet din læg. Det er ikke nok udelukkende at træne ben og regne med, at du vil aktivere din læg. Du har derimod brug for at isolere musklen og træne den direkte.

Det er generelt set meget vigtigt, at du sørger for at få trænet dine ben. Herunder er det meget vigtigt, at du får trænet din læg. Der er dog mange, der ikke ved, hvordan de skal træne deres læg. De mangler enten information om, hvordan en læg aktiveres eller blot konkrete øvelser, der kan laves i styrketræningen.

Eksplosiv træning

Det er vigtigt, at du husker at have din læg med i din træning også, hvis du ikke har lyst eller føler for at bruge tid på at isolere musklen. Du kan derved aktivere den lidt mere uden, at du skal køre en decideret læg øvelse. Det kan du gøre ved at køre eksplosiv træning.

Det betyder, at du skal fokusere på at lave forskellige øvelser, hvor du enten skal sprinte eller hoppe hurtigt eller højt. Det vil træne din læg på en anden måde. Det er generelt set noget, som mange atleter gør, da det er nyttigt for dem i deres respektive sportsgren.

Calf raises

En klassisk øvelse der bruges til at træne ens læg er calf raises. Her bliver musklen virkelig isoleret, og du vil helt sikkert godt kunne mærke det. Den kan laves på flere forskellige måder.

Det kan klart anbefales, at du laver den i en smith maskine. Her stiller du et stepbræt under, sådan dine hæle står frit i luften og frontfoden er placeret på stepbrættet. Herefter stiller du dig op på dine tæer, hvorefter du gerne skulle kunne mærke det i din læg. Den kan også laves op af en mur, hvis ikke du kan bruge en smith maskine.

Seated Calf raises

En anden version af en Calf Raise er en seated calf raise. Her sidder du ned og laver bevægelsen. Det er en maskine. Øvelsen er anderledes, da den isolerer din læg endnu mere. Den fjerner muligheden for, at du kan bøje i benene eller bruge din hofte til at lave bevægelsen. Den sikrer, at det udelukkende er din læg, der laver bevægelsen.