Få bøffer uden kød – en guide om træning for veganere

Der eksistere enormt mange myter og uenigheder om veganere, træning og sundhed generelt. Nogle af dem har måske noget på sig, mens andre på ingen måder passer.

 

Uanset hvad kan det dog som veganer være svært at finde hoved og hale i, og overvejer du at spise mere vegansk men er du bange for det går ud over din træning og din opbygning af muskler, så kan du med fordel læse med her, hvor du får 3 gode råd.

Du kan nemlig sagtens få store bøffer – uden at indtage kød.

Sæt fokus på din kost

Som veganer har du selvfølgelig allerede fokus på din kost. Der var sandsynligvis en grund til at du valgte livsstilen. Når du begynder at træne er det dog ekstra vigtigt at du sætter fokus på din kost for at få de helt rigtige næringsstoffer til at kunne opbygge din krop på den rigtige måde. Derfor handler de næste gode råd også omkring kost og næringsstoffer.

Sørg for at få kulhydrater nok

Flere der arbejder på at bygge en større muskelmasse op, og træner effektivt i flere timer hver dag, oplever at det kan være en udfordring at få kulhydrater nok. Som veganer er det ofte ekstra svært at få kulhydrater nok, netop fordi kødet indeholder mange kalorier og er svært at erstatte med noget der er lige så kalorierigt. Fedt er et godt bud på noget der indeholder mange kalorier og som hurtigt hjælper dig godt på vej, samtidig er de gode fedtstoffer en god hjælp til kroppen.

Vælg det rigtige protein

Det er både en myte, men også lidt sandt at veganere kan komme til at mangle protein, i hvert fald under træning. At få nok protein kræver i hvert fald en indsats og fokus på at spise det rigtige. Vil du have en smutvej, så kan vegansk proteinpulver være en god hjælp, her får du alle de rigtige proteiner og aminosyrer, og samtidig kan det faktisk hjælpe dig med at få ekstra kalorier også.

Tjek op på vitaminerne

En vegansk kost byder ofte på masser af vitaminer og mineraler, men lige netop B12 D-vitamin og jern kan være nogle af de ting der kan være svære at dække. Er du i tvivl kan du overveje en blodprøve hos lægen der straks vil vise dig om du ligger lavt i noget af det. Du kan også vælge at gardere dig med et eller flere kosttilskud der indeholder disse.