Kom i gang med aktiehandel

Flere og flere vil gerne i gang med at handle med aktier. Det er nemlig den bedste måde at skabe en passiv indkomst og undgå, at dine hårdt indtjente penge går tabt til inflation. Desværre står dine penge nemlig og mister værdi i banken, simpelthen fordi de bliver mindre værd.

Derfor giver det god mening, hvis du i stedet finder løsninger, der gør dine penge mere værd i form af at investere dem. Lige netop dette kan du læse meget mere om her.

Gå til banken, når du starter

Det første og bedste sted at starte er i din egen bank. Langt de fleste danske banker hjælper dig nemlig med at investere dine penge, hvis du beder dem om det.

De danske banker har forskellige systemer, så det er meget individuelt fra én bank til en anden, hvordan det præcist fungerer. Dog er det noget, som din bankrådgiver med glæde vil fortæller dig meget mere om, hvis du kontakter din egen bank.

Sæt mål for dine investeringer

Hvis du gerne vil være lidt på forkant, inden du tager dit møde i banken, så kan du gøre dig nogle overvejelser i forhold til, hvad du gerne vil nå.
Lav en tidslinje over, hvordan du forventer, at dit liv kommer til at forløbe, og vær særligt opmærksom på de elementer, der kommer til at koste dig rent økonomisk. Det kan være boligkøb, rejser, karriereskift og så videre.
Nogle ting – for eksempel et karriereskift – vil være uforudsigelige og svære at tage højde for. Hvis du dog ved, at du for eksempel vil købe bolig om 5 til 10 år, så er det en god ide at starte en investeringskonto, der hjælper dig med at spare op.

Har du brug for en lei kode?

Det kan være nødvendigt for dig at købe en lei kode. Det gælder dog kun for dig, der er en juridisk person, der vil sælge eller købe værdipapirer.

Men hvad er en lei kode? Lei står for Legal Entity Identifier. Det er en global identifikationskode, der bruges til at identificere juridiske enheder. Hvis du først lige er startet ud med aktiehandel, så er det højst sandsynligt ikke relevant for dig. Hvis det er, så kan du til gengæld med fordel kontakte hjælp, der kan fortælle dig alt, hvad du har brug for at vide, så du kan komme i gang på sikker og lovlig vis.