Gode råd der holder bilens værdi

Det giver rigtig god mening at passe på sin bil. Ikke blot fordi du til daglig er afhængig af en pålidelig bil, der kan fragte dig på arbejde, men også fordi din familie ofte er afhængig af bilen, så børnene kan komme i skole, til fritidsaktiviteter, besøge deres venner og meget mere.

Desuden er en velholdt bil essentiel, hvis du ønsker et godt bilsalg, hvor du får mest muligt for din bil. Men hvad skal du være særligt opmærksom på? Det har vi spurgt vores lokale værksted med speciale i Citroën service om.

Pas servicebogen

Din servicebog spiller en vigtig rolle i din bilhandel. Servicebogen afslører overfor køberen, om der er blevet passet godt på bilen og om den har nogle anmærkninger i bogen.

Derfor spørger alle næsten ind til servicebogen, når de efterser deres måske kommende bil.

Har servicebogen ikke været i brug og er der ikke nogen dokumentation for vedligeholdelse og service på bilen, så bliver det svært at få den solgt.

Er servicebogen mangelfuld, vil din bil ligeledes typisk tabe op til 10% af markedsværdien.

Plej bilen indvendigt

Mekanisk pleje er vigtig, men indvendig pleje af bilen er også essentiel.

De fleste købere vil have en positiv oplevelse, når de sætter sig bag rattet. Derfor er synlige skader i kabinen samt dårlige lugte fra tobaksrøg eller hunde med til at skræmme køberen væk.

Er bilen derimod velplejet inde som ude, får du lettere ved at sælge den. Af samme årsag vil det typisk også kunne svare sig at få renset bilen hos et klargøringsværksted, hvis du ønsker at sælge den. Det koster muligvis nogle tusinde kroner, men det kan være med til at hæve salgsværdien betragteligt.

Tænk på gennemsnittet

En lilla bil er ikke lige så nem at sælge som en sort, hvid eller for den sags skyld rød bil. Hvis du ønsker at din bil kan holde prisen, skal du med andre ord ikke starte med at købe en speciel farve, ligesom du ikke bør udstyre din bil med alt for meget iøjnefaldende specialudstyr.

Faktisk kan nært beslægtede biler opleve stor forskel på afskrivningsværdien, hvis den ene er en standardmodel, mens den anden er en tre-døre model i en unormal farve.

Husk derfor at vælge som gennemsnittet, hvis du ønsker at sælge for mest muligt.