Bliv bedre til at forebygge stress

Stress er en tilstand, der kan opstå hos alle, og som er rigtig svær at slippe af med igen. Stress kan vise sig på mange forskellige måder, men nogle oplever f.eks. søvnbesvær, dårligt humør, nedsat hukommelse, hovedpine og svimmelhed. Det er vigtigt, at du passer på dig selv, hvis du vil undgå stress.

Få hjælp af en stresscoach

Hvis du allerede føler dig stresset, kan du få hjælp til at komme ud af den tilstand igen. Det kan være en rigtig lang og uoverskuelig kamp at komme over det, men hvis du får hjælp af en stresscoach, kan det hele komme til at se lidt mindre sort ud. Når du har det skidt, er det altid godt at række ud efter hjælp.

Hav realistiske ambitioner

Du kan godt udvikle stress, hvis du hele tiden har for høje forventninger til dig selv. Det er okay at have mål og ambitioner, men de er nødt til at være realistiske, så du ikke hele tiden går og kæmper for noget, der er helt umuligt. Vær realistiske med hvilke evner, du har og hvor meget tid, du har.

Undervurdér ikke stresssymptomer

Det er vigtigt, at du ikke går og siger til dig selv, at stress bare er bagateller. Hvis du føler, at du har for meget at se til og føler, at du ikke kan overskue det, skal du begynde at tage tingene mere roligt og ikke blot fortælle dig selv, at du skal tage dig sammen.

Brug din fritid på noget fornøjeligt

Alle mennesker har godt af at holde pauser en gang imellem. Du har måske meget at se til både i dit arbejdsliv og privatliv, men det er også vigtigt at have fritid, hvor du kun laver ting, som du virkelig nyder. Når du laver noget, du kan lide, får du slappet af og bliver ladt op med ny energi.