Trapholt museum

Trapholt er et spændende dansk museum beliggende højt over Kolding Fjord. Museet byder på interessante udstillinger med både kunst, design og kunsthåndværk. Iblandt udstillingerne finder du eksempelvis en samling af dansk møbeldesign og en Richard Mortensen udstilling. Eftersom Trapholt Museum løbende udvikler tilbud til voksne, børn og familier, er der god grund til at planlægge et besøg på Trapholt Museum i næste weekend.

Find informationer om følgende emner i artiklen:

  • Udstillinger på Trapholt
  • Arne Jacobsens sommerhus
  • Café Trapholt
  • Butikken ved Trapholt Museum
  • Trapholts beliggenhed og parkering ved museet
  • Rundvisning for grupper
  • Lokaler til leje til firmaarrangementer
  • Priser for billetter
  • Trapholt åbningstider

Udstillinger på Trapholt

Trapholt Museum indeholder mange spændende udstillinger, og der kommer hele tiden nye til. På museet vil du altid have mulighed for at se en stor samling af dansk møbeldesign, moderne dansk billedkunst og skulptur. Derudover rummer museet en interessant Richard Mortensen udstilling, keramik, tekstil og produktdesign samt en flot skulpturpark med værker af danske samtidskunstnere. Du vil ligeledes kunne betragte Arne Jacobsens Kube-flex sommerhus. Hold desuden øje med museets spændende særudstillinger, hvor du kan opleve forskellige former for kunst, design eller kunsthåndværk.

Arne Jacobsens sommerhus: topattraktion for design- og arkitekturelskere

Holder du for alvor af at betragte spændende designs og arkitektur, skal du bestemt kigge indenfor i Arne Jacobsens sommerhus ved Trapholt Museum. Arne Jacobsen tegnede sommerhuset med navnet Kubeflex i 1969-70, men det blev aldrig sat i produktion. Indtil 2002 brugte familien Jacobsen huset som sommerbolig, men siden 2005 har det ligget ved Trapholt Museum. Husets navn kommer af, at det består af flotte kubeformede moduler, som kan sættes fleksibelt sammen på mange måder samt skifte størrelse efter behov. Du vil kun kunne finde et hus i denne helt specielle stil ved Trapholt Museum, som desuden er indrettet med Arne Jacobsen design.

Café Trapholt med formidabel udsigt

Skal sulten stilles på Trapholt, er det med at besøge museets skønne café, café Trapholt. Her kan du nyde lækre retter og forfriskende drikke med en fantastisk udsigt over Kolding Fjord. På hverdagene tilbyder caféen en lækker frokostbuffet med årstidsbestemt tilbehør og friskbagt brød. Hver lørdag, søndag og på alle helligdage serverer caféen desuden Byens Bedste Brunch på Byens Bedste beliggenhed. I denne forbindelse er det en god idé at reservere et bord – især hvis I ønsker et vinduesbord med udsigt.

Ønsker du at skabe plads i hverdagskalenderen til kulturelle oplevelser, kan du desuden med fordel tage på Trapholt Museum onsdag aften. Her kan du kombinere et besøg på museet med en omgang lækker mad på museets café. Hver onsdag serverer café Trapholt en indbydende buffet med årstidens ingredienser, brød samt fetacreme. Kombinationen af besøget på Trapholt Museum og aftensmaden i caféen hedder ”Buffet & Entré” og giver adgang til museet fra kl. 17-21. Buffeten vil være åben fra kl. 17.30, og caféen lukker kl. 20.

Butikken ved Trapholt Museum

Trapholt har sin helt egen butik, nemlig en spændende designbutik. Butikken byder på et bredt udvalg af interiørdesign fra kendte danske og internationale brands. Derudover har butikken på Trapholt et håndplukket og unikt sortiment med både moderne design, kunsthåndværk samt kendte klassikere.

Er børnene med på museumsbesøget, rummer butikken desuden et kreativt børnehjørne fyldt med sjovt legetøj. Kvinder i alle aldre vil samtidig elskede butikkens udvalg af italienske tasker og punge, flotte tørklæder og unikke smykker fra danske guldsmede.

Du kan besøge butikken på Trapholt kunstmuseum uden at købe billet til museet. Hermed er der rig mulighed for at finde en interessant gave til den næste fødselar i rækken. Husk ligeledes på, at du kan få 10 % rabat på de fleste varer i butikken, hvis du er medlem af Klub Trapholt.

Trapholts beliggenhed og parkering ved museet

Har du lyst til at tilbringe en dag i selskab med kunst og vidunderlig natur, kan du møde disse elementer på Trapholt Museum ved Kolding. Museets beliggenhed er nemlig en attraktion i sig selv takket være museets flotte skulpturpark og det smukke haveanlæg beliggende højt over Kolding Fjord.

Der er ligeledes gratis parkering på kunstmuseets P-plads lige ved museets hovedindgang indenfor åbningstiden. Vær dog opmærksom på, at parkeringspladsen bliver aflåst udenfor museets åbningstid. Ønsker du derfor at gå en tur i parken ved museet efter lukketid, er det en god idé at parkere på en række skrå P-pladser udenfor området.

Rundvisning for grupper

Trapholt kunstmuseum tilbyder to forskellige typer rundvisninger på museet: Trapholt omvisning og Særudstillingsomvisning. Trapholtomvisningen er en generel præsentation af muset, herunder museets arkitektur, den permanente samling og møbelsamlingen samt en introduktion til aktuelle særudstillinger. Denne rundvisning varer i alt omkring en time, og voksengruppen må maksimum bestå af 30 deltagere. Prisen lyder på 850 kr. + entré. Særudstillingen tager udgangspunkt i Trapholts aktuelle udstillinger, hvis gruppen er bekendt med Trapholt og dets permanente samling. Denne rundvisning varer ligeledes omkring en time, og voksengruppen kan maksimum består af 30 personer. Prisen er 850 kr. + entré.

Lej lokaler til firmaarrangementer

Har du ejet firma eller ønsker at foreslå en fantastisk beliggenhed til det næste møde, er det muligt at holde firmaarrangementer på Trapholt museet. Museets Blå Stue og Richard Mortensensalen er især velegnede til mødeaktiviteter. I Blå Stue kan der maksimum være 12 deltagere, imens du i Richard Mortensensalen kan holde større møder eller arrangementer. Begge lokaler indeholder Wi-Fi, projektor og lærred.

Priser for billetter på Trapholt

Prisen for en billet til museet afhænger af alder. Voksne skal betale 110 kr. for en billet, imens børn og unge under 18 år kan komme ind gratis. Vær dog opmærksom på at børn under 16 i denne forbindelse skal ledsages af en voksen. Studerende får studierabat ved fremvisning af studiekort og kan nøjes med at betale 55 kr. Grupper på over 10 personer betaler 90 kr. pr. person.

Trapholt åbningstider

Trapholt har åbent tirsdag-søndag fra kl. 10-17. Om onsdagen har museet åbent fra kl. 10-21, mens museet holder lukket om mandagen, bortset fra ugerne 7, 17, 24 og 42. Kunstmuseet har også åbent Skærtorsdag, Langfredag, 2. Påskedag og 2. Pinsedag, Bededag og Kristi Himmelfartsdag samt Grundlovsdag.