Sådan holder du din efterårsferie på ski

Udsigten til et snedækket landskab bringer en helt særlig stemning. Hvis du også er en af dem, som elsker at boltre dig i sneen, kan du sikkert ikke vente med at få sne under skiene.

Her får du nogle gode råd, når du har udset dig en efterårsferie i den bløde sne.

Hvor går turen hen?

Man kan desværre ikke altid regne med, at det danske vejr byder på dalende sne. Især i efterårsferien. Men du skal ikke kigge langt efter godt skivejr. Både Norge, Østrig og Frankrig er populære destinationer, når man gerne vil ned ad pisterne eller støve kælken af.

Selvom solen kan være godt gemt væk bag skyerne og sneen, er der ikke grund til at pakke solcremen væk. Du kan nemlig risikere at blive solskoldet uden solcreme.

En skitur er for hele familien

Når du skal suse rundt i den østrigske sne, kan du både gøre det på ski eller prøve kræfter med snowboard.

Tilmeld dig en skiskole, hvis du er uerfaren eller lidt rusten. Her kan en skiinstruktør vise dig teknikker og gode steder.

En skiferie rummer det hele. Også for børn og dem, der ikke er skiinteresserede. Lige fra kælketur og snemænd, som bare venter på at få liv, til hygge med varm kakao og brætspil foran pejsen. Man kan også tage en hyggelig tur ud og bare nyde landskabet.

Efter en hel dag på pisterne kan du tage på afterskibar og drikke øl i spandevis samt skråle med på tyrolermusik.

Vær klædt godt på

Det er ikke særlig rart at tilbringe en hel dag på pisterne, hvis du fryser hænderne, eller dine snestøvler giver dig vabler. Tænk derfor at være klædt godt på med goggles med god sigtbarhed, og ifør dig varmt skiundertøj og handsker. Dine skistøvler bør være tilpasset dine fødder, så find nogle, der passer til dig.

God tur!