Opdag de mange fordele ved barkflis som bunddække i din have

Måske har du det også sådan, at det med at arbejde og opholde sig i haven kan være lidt af en blandet fornøjelse. På den ene side nyder du at komme ud i din velholdte have, fordi den byder på smukke blomster og beplantninger, men samtidig kan det også være frustrerende, at ukrudtet i sommermånederne hurtigt får overtaget i dit blomsterbed. Når du endelig har luget bedene for ukrudt imellem de smukke blomster og buske, kan du sjældent slappe af og nyde synet i mere end et par dage, før det kommer nyt ukrudt op til overfladen igen. Sagt med andre ord er ukrudt i haven et evighedsarbejde for dig, som ønsker at have en fin og velholdt have. I artiklen her kan du læse om, hvordan bunddække i form af barkflis kan hjælpe dig til at undgå at ukrudtet vokser dig over hovedet i din have. 

Et effektivt materialevalg 

Når du beslutter dig for, at du gerne vil have barkflis som bunddække i dine bede og blomsterbede i haven, er det simpelt at arrangere, fordi barkflis kan bestilles i bigbags hos havehandel.dk. Barkflis er utroligt effektivt som bunddække, fordi det kan bruges i store arealer, hvor du for eksempel har hæk eller buskads. Barkflis forhindrer, at jorden under området med flis får direkte sollys, og der kommer derfor ikke samme mængde at uønsket ukrudt op til overfladen i dine bede. Hvis du kunne tænke dig at sikre dig endnu bedre mod fremkomsten af ukrudt særligt i blomsterbedene, er det en god idé at lægge en såkaldt ukrudtsdug under din barkflis ind imellem dine blomster og beplantninger. På den måde gør du det særligt besværligt for ukrudt at så sig selv i en overflade af barkflis, der ligger ovenpå en fiberdug.

Den flotte løsning til din have

Udover at det naturligvis vil pynte i din have, at der ikke er fyldt med ukrudt, vil det samtidig pynte, at have barkflis som et naturligt bunddække. Barkflis møder du ofte i offentlige haver eller i bybilledet, hvor der er lagt flis imellem blomsterne i store blomsterkummer. Barkflis signalerer som oftest ordentlighed, og derfor er det et fantastisk materiale til at give din have en særlig identitet. På offentlige stier i park og lund går man også ofte på barkflis, og det giver et flot helhedsindtryk. Udover at valget af barkflis i din have er et flot materialevalg som bunddække, kan du ovenikøbet gå i haven og nyde duften af nåletræ og harpiks fra de danske skove.