5 anderledes oplevelser du bør prøve i Kolding og omegn

Mange kan godt lide at komme ud og opleve ting. Det kan være alt fra vinsmagning til museumsbesøg. Det afhænger selvfølgelig af ens interesser, og hvad man finder spændende.

Hvis du er i eller omkring Kolding, så er der mange spændende og anderledes ting at opleve.

Dansk Sygeplejehistorisk Museum

I Sygeplejehistorisk Museum får du et indblik i sygeplejerskernes arbejde igennem tiden.

I udstillingerne er der rekonstrueret forskellige scener. Såsom hvordan en sygeplejerskes værelse så ud i gamle dage. Du får et indblik i sygeplejehistoriens udvikling igennem tiderne.

Udover deres faste udstillinger, så har de løbende særudstillinger, der bliver skiftet ud med nye udstillinger.

Et prøvedyk i havet eller i svømmehallen

Hvis du altid har haft en drøm om at prøve at dykke, så kan du bestille en oplevelse, hvor du får mulighed for at prøvedykke i enten en svømmehal eller ude i havet afhængig af, hvilken årstid det er. Udover, at du kommer til at prøve at dykke, så får du også en god og grundig instruktion og sikkerhedsbriefing.

Ølsmagning hos Trolden Bryghus

Hvis du elsker at lære om øl og at drikke øl, så er en ølsmagning hos Trolden Bryghus i Kolding en oplagt idé at besøge. Der kommer du med på en rundvisning på bryggeriet, hvor du får fortalt historien bag bryggeriet, og du kommer også til at smage noget forskelligt slags øl. Du får også mulighed for at smage på bryggeriets egen rom.

Med hjem får du nogle specialøl som en gave.

Et besøg i Geografisk Have

Geografisk Have kaldes ofte også Den Botaniske Have. Her kan du gå en tur i haven, hvor du kommer igennem forskellige lande, hvor du får set planter og træer fra de forskellige lande. Men de har også forskellige temaer i haven. Der er også Rosenhaven, fyldt med flotte roser, krydderurtehaven og en økologisk køkkenhave. Der er også en afdeling med dyr. Der er ponyer, dværggeder, minigrise og egern samt andre dyr. Inde i haven er der også en lille afdeling med Kolding Miniby. Her kan du se en miniby af Kolding fyldt med gode detaljer på husene.

Trapholt giver dig kulturen

Hvis du elsker kunst, så er kunstmuseet Trapholt et besøg værd. Det er moderne kunst og design. Der er blandt andet en stor udstilling med dansk møbeldesign, en udstilling med dansk moderne billedkunst og skulpturer, en udstilling med keramik, tekstil og produktdesign og en skulpturpark, som man kan gå en tur i, samt andre udstillinger. Der er løbende særudstillinger. Bagved museet kan du også se Arne Jacobsens Kube-flex sommerhus.

Gode oplevelser

Hvis du gerne vil få flere ideer til anderledes oplevelser i Kolding og omegn, så kan du finde inspiration lige her.

Det er også en rigtig god og anderledes gaveide at give en oplevelse i gave. Det kan være alt fra et cafebesøg til et prøvedyk. Det er en god gaveidé til personen, der har alt eller til personen, der ikke ved, hvad han eller hun ønsker sig.