Tænk på miljøet: vælg en anderledes transportform

Vi ved efterhånden alle sammen, at vi skal være med til at gøre en indsats for, at der ikke bliver udledt så meget Co2. Det behøver ikke være besværligt at ændre ting i hverdagen, så du tager mere højde for moder jord. Et godt sted at starte er med dine transportformer. Og du behøver ikke svede for det.

Gør cykelturen til en leg

Danmark er kendt for at være et land med mange cyklister. Dog er det ikke en ideel transportform for alle, da mange arbejder med for lang afstand til arbejdspladsen. Men cykelturen behøver slet ikke være besværlig. Med eksempelvis Efly elcykler, kan du nemt klare en cykeltur på 10 kilometer, selvom du ikke har meget erfaring i benene.

En el-cykel hjælper dig nemt og hurtigt videre i trafikken. Motoren sætter skub i tingene, men du får dog stadig bevæget og kan samtidig nyde den friske luft. Batteriet kan du blot tage med dig ind, når du er hjemme eller på arbejdspladsen. Her kan det nemt sættes til stikkontakten, så du er klar til næste tur på jernhesten.

Del bilerne og spar flere steder

Hvis du ikke ønsker at gå af med den luksus, det er at køre bil, kan også dette gøres mere miljøvenligt. Der er flere måder at gøre det på, men inden for de seneste år, er især en ny model ved at vinde indpas. Nemlig at deles om køretøjerne. Det kan være, at du ikke har behov for at bruge en bil hver dag, men kun en gang imellem. Hvorfor så ikke dele med naboen?

Hvis du har en kollega, der kører lige forbi dit hjem på vej til arbejde, kan det også være, at de kan tage dig med. Så slipper du helt for selv at skulle bruge bil. Det er både et billigere alternativ for ejerne, dem der kører med og for miljøet. Desuden sparer det også vejene for ekstra køretøjer, hvilket gør at trafikken glider nemmere.

Arbejd på vejen med offentlig transport

Hvis du er en af dem, der har lidt ekstra langt på arbejde, er det værd at overveje offentlig transport. For nogle mennesker lyder det ikke tiltrækkende, men transportformen har mange goder. Arbejder du med computer til hverdag, kan du med fordel arbejde på vej i toget eller i bussen. Hvis ikke, kan du altid nyde en god bog eller høre en podcast.