Sådan får du mere tid i hverdagen

Hvis der er én ting, vi alle sammen godt kunne bruge mere af, så er det tid. Det kan dog ikke altid virke til at det kan lade sig gøre – især ikke, når man har familie, fuldtidsarbejde og fast ejendom. Der er altid ét eller andet, man kan eller bør lave – og så er der simpelthen ikke tid til alt det andet, som man måske gerne vil. Sådan behøver det dog ikke være. Der er nemlig mange tidsrøvere, som kunne frigøre en del mere tid i hverdagen. Vi har her samlet vores bedste tips til, hvordan du kan frigøre mere tid i hverdagen til dig selv.

Få hjælp til rengøringen

Hvis der er noget, der stjæler tid, så er det rengøringen – og det er hver eneste uge. Der er ingen, der ønsker at bo i en svinestald, så støvsugeren og -kosten skal svinges i hvert fald én gang om ugen – især hvis man er mange i husholdningen. Her kan man dog spare en masse tid ved at uddelegere dette til dette rengøringsfirma i Kolding. De kan tage sig af den ugentlige rengøring, så du kan bruge din tid på andre ting, som f.eks. din hobby, din familie eller noget helt tredje.

Køb ALT online

Indkøb af både dagligvarer, tøj og andre nødvendigheder kan tage meget lang tid hver eneste uge, især hvis man skal købe stort ind til mange personer. Det tager især lang tid, hvis man skal ud i butikkerne og købe tøj til børnene, som så skal prøve det på og så skal det eventuelt byttes i gang. Mange timer kan gå med lige netop det. Du kan dog spare en masse tid ved at bestille ALT online – alt fra tøj og sko til dagligvarer til hele familien – og så få det leveret hjemme foran hoveddøren. Du vil blive overrasket over, hvor meget tid du kan spare.

Lav store portioner i weekenden og frys dem ned

Madlavningen er endnu en tidsrøver – især lige omkring aftensmadtiden, hvor man måske hellere vil slappe af efter en lang dag. Der skal jo laves mad til både børn og voksne. Selvom takeaway er en god løsning i mange tilfælde, så er det også dyrt – og det er ikke noget, som et budget kan holde til hver eneste dag, og så er det heller ikke ligefrem den sundeste løsning. Du kan dog spare lidt tid på madlavningen i løbet af ugen ved at lave store portioner i weekenden og fryse dem ned. Du kan faktisk spare hele to dages madlavning væk ved at gøre det på denne måde.

Afinstallér apps på din telefon

Det kan virke lidt trivielt, men rigtig mange bruger oceaner af tid på apps som Facebook, Instagram, YouTube og lignende – og selvom det måske ikke umiddelbart virker sådan, så kan det faktisk frigive en masse tid, hvis du enten satte en lås på disse apps eller helt slettede dem fra din telefon. Du vil blive overrasket over, hvad du alt kan nå, når du ikke ligger på sofaen og scroller igennem Instagram for 30. gang på én dag.

Sig nej til aftaler

Nogle gange skal man gøre ting, som man ikke har lyst til – men mange ting er man altså selv herre over. Så hvis du har nogle aftaler, som du føler sig forpligtet til, men som i bund og grund ikke giver dig glæde, så aflys dem. Du skal ikke gøre ting bare fordi at andre måske ønsker at du skal eller fordi sådan gør man bare. Hvis du ikke gider det, så lad være – og brug i stedet din nye fritid på en ny hobby.