Om lidt er året omme – tid til forandring?

Hvis du er ryger, så skal du spidse ører nu. Rygning af almindelige cigaretter er ekstremt dårligt for vores helbred. Der findes en masse kræftfremkaldende stoffer i cigaretter, og der findes faktisk stadigvæk stoffer, vi slet ikke ved hvad er. En anden mulighed man kunne overveje er en E-cigaret, her ved du til forskel for den almindelige cigaret, hvad der er i den.

Her findes de

I Kolding er der gode muligheder for, at du kan finde en E-cigaret og udstyret til en. Der er butikker som bl.a. Smoke-it.dk, her er der gode muligheder, for at finde det helt rigtige til dig. Så det er faktisk meget nemt at ekviperer sig. En anden mulighed er, at du køber det online. Her er det nemt og hurtigt at finde lige det, du mangler.

Fordelene

En E-cigaret har en langrække fordele, hvis man sammenligner den med almindelige cigaretter. De mange kræftfremkaldende stoffer i en almindelig cigaret kommer af afbrænding af tobak. Det slipper du for ved en E-cigaret. Her er det E-juice du varmer op og ryger. Du kan vælge mængden af nikotin efter behag.

Forskerene siger

Der er mange myter om E-cigaretten. Nogle forskere mener, at en E-cigaret er 95% mindre skadelig end en almindelig cigaret. Det er alligevel en del. En E-cigaret kan være et stort skridt på vejen hen i mod et røgfrit liv. En forsker mener faktisk, at det at bruge en E-cigaret i stedet for den almindelig cigaret kan være det samme som at stoppe.

Gør det for andre

En stor ting for de mennesker du er sammen med er, at de slipper for er lugten af røg. De slipper for at lugten sidder i dit tøj og i dit hjem. Det er en stor ting for andre. En anden ting som også er meget vigtig, det er, at en E-cigaret kan mindske chancen for, at du får kræft. Dine tætteste vil have dig i langtid endnu. Det må næsten være den allerbedste grund til at skifte.

Gør det for dig selv

Du vil få et bedre helbred, eller du vil i hvert fald ikke ødelægge det. Du mindsker risikoen for at få kræft og andre sygdomme, som kan tage livet fra dig tidligere, end du havde regnet med. En anden virkelig god ting er, at du kan spare mange penge ved at skifte til en E-cigaret. Du skal ikke hverdag købe nye cigaretten, men du skal kun engang i mellem købe nye væsker

Overvej et skifte

Overvej de fordele der er ved et skifte fra en normal cigaret til en E-cigaret. Her er nogle af dem listet op:

  • Mindsker risikoen for at få kræft, da du ikke ryger tobak
  • Du kan selv vælge mængden af nikotin
  • Du gør noget for andre, da du ikke lugter røg
  • Du kommer til at spare penge
  • Det vil blive lettere at stoppe med at ryge

Der er altså rigtig mange gode grunde til at vælge en E-cigaret. Det vil gavne dig og andre, så hvorfor ikke vælge en E-cigaret nu.