Skal haven gøres klar til beplantning?

Det er ved at være den tid på året, hvor de mange danske haver skal til at gøres klar. De fleste foretrækker nemlig at kunne sidde og nyde deres have, når først sommeren er over os i stedet for at skulle bruge alle de lune dage på at knokle løs i haven.

Når der skal anlægges bede, urtehave eller græsplæne

Det er for eksempel noget, der gør sig gældende, hvis du gerne vil have gjort din have klar til beplantning. Måske skal du have anlagt nogle nye bede, måske skal urtehaven have en tur, det kan være, at du skal have sået en ny græsplæne, eller også skal du bare have sat lidt buske, planter og træer hist og her.

Din jord skal gøres helt klar og mættes med tilskud og nærringsstoffer

Uanset hvad din tanke med din have er, så handler det for dig om at være godt forberedt på din beplantning. Det betyder, at du for eksempel skal have jorden gjort klar, således den er god og giver de bedste forudsætninger for vækst. Til det skal jorden nemlig være i en helt bestemt stand, og så er det sikret, at du får masser af planter, blomster, grøntsager og andet.

Tag et kig på varmebehandlet kompost

Er det noget, som du synes, der lyder som værende en god ide? Så bør du tage et kig online, hvor du blandt andet kan finde varmebehandlet kompost eller harpet muld, som det også kaldes. Her er der nemlig tale om et organisk forbedringsmiddel til jord. Og det betyder, at det giver jorden det tilskud og de nærringsstoffer, som den har behov for til vækst.

Når du vil øge stabiliteten af jorden

Varmebehandlet kompost øger desuden også stabiliteten af jorden, og derfor er det også sikret, at du får et solidt underlag, der kan holde til alt den vækst, som du påtænker i din have. Og det er netop sådan, at du får skabt en have, der står i fuldt flor til sommer, og som du så bare kan læne dig tilbage og nyde.

Køb din harpede muld i big bags

Og du er heldig. Der er nemlig ingen grund til at købe en helt masse små mængder. Når det kommer til harpet muld, er der tit behov for en stor mængde, idet haven skal mættes. Derfor kan du heldigvis købe det i big bags i form af 1000 liter. Og derfor bliver det meget mere overskuelig for dig at nå i mål med din have.

Selvfølgelig er der let og hurtig levering

Hvis det er lige præcis det, du leder efter, så tag et kig inden for hos grat.dk, hvor du også kan få din harpet muld leveret. Her leveres alt i big bags på paller, og derfor skal du også foretage en minimumsbestilling på 1 big bag. Den indeholder, hvad der svarer til 1 m3.

Bestiller du fra Jylland eller Fyn er leveringen gratis, mens du skal betale beskedne 100 kroner for levering på Sjælland.