Skal du afholde et kursus? Få 3 gode tips

Du kan afholde et kursus med alverdens forskellige formål, men lige meget hvilket formål dit kursus har, så kræver det god planlægning og forberedelse op til. Et kursus bliver kun succesfuldt og gennemført, hvis du forbereder det godt.

Her får du tre tips, til når du skal planlægge et kursus.

Find det helt rigtige kursuscenter

Det er ikke ligegyldigt, hvor du afholder dit kursus. Det skal være et sted, hvor der er den rette atmosfære og stemning. Det skal desuden være et sted, der passer til dit kursus. Passer det bedst med et sted uden for byen med naturskønne omgivelser? Eller er det mere passende med et centralt og stort lokale? Eller er det en helt tredje løsning, der er bedst?

Hvis du har kursister, der kommer langvejs fra, så er det en fordel at vælge et kursuscenter med overnatning. Det finder du f.eks. i Kolding.

Arrangér noget god mad og drikke

Der er stor forskel på, om der bliver serveret mad til et kursus eller ej. Men uanset hvad er det rart at byde dine kursister velkommen med en lille snack eller appetiser. Det er en god ting at bruge tid på, mens alle deltagere ankommer.

Desuden er det god stil at stille nogle drikkevarer frem. Det kan både være vand, kaffe, sodavand el.lign. Du skal blot tænke på at servere noget, der passer godt til dit kursus.

Test al din teknik på forhånd

På et kursus skal der ofte bruges en eller anden form for teknik. Det kan f.eks. være en storskærm, hvor du tilkobler din computer eller telefon. Teknik kan drille, så det er en god idé at teste det hele flere gange på forhånd, så du er sikker på, at det fungerer, når det skal.

Det gør dig også langt mere tryg at vide, at alt virker, som det skal.