Sådan vælger du den rette kopimaskine din til virksomhed

En kopimaskine er en vigtig del af alle virksomheder, da mange opgaver inden for den daglige drift afhænger af scan, print og kopi.

Men hvordan vælger du den rette kopimaskine i det store udvalg af kopimaskiner og deres forskellige funktioner?

Det gør du ved at kende dine behov. Hvis du skal købe ny kopimaskine, kan du derfor bl.a. spørge dig selv:

  • Hvad er dine krav til papirkapacitet?

  • Hvor hurtigt har du behov for at kunne printe?

  • Har du behov for at printe i farver?

  • Skal du kun printe tekst i sort/hvid, eller har du behov for at printe grafisk materiale i forbindelse med eksempelvis marketing?

  • Hvilken papirstørrelse skal du printe?

  • Skal du både printe, scanne og kopiere?

Hvis du skal købe nye og dyre kopimaskiner, kan du tage et lån. Sammenlæg dine lån med et samlelån, hvis du har flere eksisterende lån – så du kommer til at spare penge på dine månedlige udgifter.

Husk at tænke dig godt om

Når du låner penge i din virksomhed, er det vigtigt, at du tænker det hele igennem først, så du ikke kommer til at tage nogen forhastede beslutning.

Du skal bl.a. sætte dig godt ind i din virksomheds økonomi og fremtidige forventede indtægter, så du er helt sikker på, at du har råd til at betale for lånets månedlige udgifter. Det er nemlig vigtigt, at du aldrig låner penge, hvis du ikke er sikker på, du kan betale pengene og de medfølgende udgifter tilbage igen.

Derfor skal du også kigge grundigt på lånets ÅOP, som fortæller dig, hvor meget lånet kommer til at koste om året. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og det er et tal, som samler alle lånets udgifter i ét.

Det er også vigtigt, at du starter med at kigge på alternative finansieringsmuligheder, så du eventuelt kan spare på udgifterne til et lån.