Sådan sikrer du at alle ikke læser dine mails

Emails er den mest bruge digitale kommunikationsform, i hvert fald hvad angår erhvervsmæssig kommunikation. Derfor er det ikke betryggende at vide, at denne form for kommunikation, faktisk ikke er særlig sikker. Dette betyder, at mails med personfølsomme oplysninger har risiko for at blive læst af vedkommende, som ikke har noget med sagen at gøre. Derfor er det vigtigt at virksomheder og personer lære at sikre sig bedst muligt, så dette ikke sker for dig. Sender du mange emails i din hverdag? Så har du fundet den rette artikel, hvor du vil lære, hvordan du kan nedsætte chancerne for at fremmede læser dine mails.

Hvorfor er mails ikke sikre?

Mails er ikke sikre, fordi der ikke er meget sikkerhed man skal igennem, for at komme ind og læse indholdet. Desuden er der chance for, at man kommer til at sende sin mails til forkerte modtagere, fordi mailadressen ligger tæt op ad hinanden. Dette kan man komme udenom med sikker mail nemid. Denne løsning vil du høre mere om i næste afsnit. En anden faktor, som gør mailen til en usikker kommunikationsform er, at man oplyser sin mail i mange forskellige sammenhænge når man browser internettet. Dette gør altså, at din mail svæver rundt mange forskellige steder, og er til potentiel eksponering for mennesker, som måske kan misbruge den.

Hvordan sikre du mails?

Den bedste måde, som du kan sikre dine mails, er ved at bruge sikker mail nemid. Med sikker mail nemid bruger du et meget sikkert krypteringssystem, som du allerede kender. Måske troede du, at man kun kan benytte nemid til at logge på netbank m.v. Men, du kan også bruge det til at signere dine mails, således at modtageren ved med sikkerhed, at du er den rette afsender. For at benytte den smarte funktion skal du knytte en signatur til din nemid.