Sådan løser du gardinproblemet

Det er meget tydeligt, når gardinet ikke passer til vinduet. Enten er gardinet for stort, og måske bøjer det i sider, sætter sig fast eller ser klunset ud. Eller også er det for småt, og lukker lys ind i siderne og afslører karmen på en træls måde. Eller måske er det simpelthen bare ikke lykkedes at finde et gardin i den rigtige form endnu. Der er heldigvis løsninger at hente her!

Buede vinduer kræver buede gardiner

Hvis man ikke lige synes, man skal frem med saks og sav og til at klippe gardiner og gardinstang, så det passer, så er der heldigvis også andre muligheder for at pryde selv de buede vinduer, som ikke har fået de passende gardiner endnu. Det er nemlig muligt at finde gardiner til buede vinduer virksomhed. Her kan selv skøre vinduer, smalle vinduer, ovenlysvinduer og døre få deres fortjente beklædning på, så man selv bestemmer, hvornår lyset skal holdes ude.

Der er ihvertfald smukke løsninger derude, selvom en symaskine, saks og metalskærer sikkert er en meget underholdende løsning også.

Overvej oppyntningen i vindueskarme

Vindueskarme er det perfekte sted at komme til at smadre ting. Der skal ihvertfald ikke så meget til, hvis der er et rullegardin i karambolage med glasflasken eller urtepotter. Vi kender alle den overfyldte vindueskarm, og selvom det er en funktionel hylde, så kan det være en ide at lege lidt med de tomme karme, som også nemt og enkelt kan tørres over med en våd klud, når støvet byder sin velkomst. Man kan lege lidt med det, men der skal ikke fjernes mange ting derfra, før det ser overraskende mere rent og ryddeligt ud. Og gardiner skal helst have let adgang op og ned, og så er det meget smart at have ryddet vejen i forvejen. Så slipper man også for jord og planterester og potteskår på inder og ydersiden af rullegardinet.