Sådan får I bedre overskud og arbejdsglæde

Der findes mange travle erhvervsdrivende i Kolding. Virksomheder af alle størrelser og i alle brancher. Fælles for mange af de ansatte er, at de hver dag udfylder en rolle, hvor de bærer et ansvar, og skal være med til at træffe vigtige beslutninger såvel som at hjælpe andre kolleger i deres roller.

Erhvervslivet er ofte et hektisk sted at arbejde, og derfor er det vigtigt med ro og arbejdsglæde, så vi ikke slider os selv og mister fatningen i vores professionelle virke.

Vi bringer her gode råd til mere overskud og arbejdsglæde.

Mærk efter

Det kan godt være, at det lyder som en kliche, men det er vigtigt, at du tager tid til at mærke efter, hvordan du har det. Stop dine aktiviteter et par gange i løbet af dagen, og mærk så efter hvordan du rent faktisk har det. Er du stresset? Så tillad dig selv at holde en pause. Der er sjældent noget, som ikke kan vente 10 minutter mere, mens du går ud og får noget frisk luft eller kobler fra på en anden måde.

Husk at stilhed både skal findes på et ydre og indre plan. Du bør have krav på stilhed, hvis det støjer på arbejdspladsen, men din indre ro er også vigtig, hvis du ønsker et langt og sundt arbejdsliv.

Prøv derfor at lægge pauser ind i løbet af dagen, hvor du kortvarigt mediterer og træner dig selv i at få kontrol over dit sind. Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, så er guidet meditation et godt værktøj til at komme i gang.

Du har desuden mulighed for at finde mange gode lydfiler, der fokuserer på mindfulness.

Stil krav til dine fysiske omgivelser

Der er grænser for, hvor meget du kan skabe ro for dig selv. Hvis dine omgivelser er meget støjende, bliver det svært at finde ro til at fokusere på arbejdsopgaverne. Gør derfor krav på et stillerum eller en såkaldt telefonboks til kontoret. I begge tilfælde er der tale om rum, hvor man kan sætte sig ind og enten arbejde koncentreret eller blot få en pause.

De fleste kollegaer vil have stor forståelse for, at man har disse behov – særligt fordi de jo arbejder i samme miljø.

Vis at I sætter pris på hinanden

Anerkendelse og påskønnelse har alle dage været vigtig for alle slags medarbejdere. Faktisk er anerkendelse og påskønnelse styringsværktøjer, som chefer og ledere og anvender for at motivere og fastholde deres dygtige medarbejdere.

Anerkendelse er typisk noget, der sker løbende i løbet af arbejdsdagen, mens påskønnelse mere kommer til udtryk ved jubilæum eller når særligt store projekter er gennemført. Her er gavekurve og delikatesser ofte nogle af de ting, som virksomheden bruger til at vise deres påskønnelse over for den ansatte.

Kom væk fra de vante omgivelser

For de fleste mennesker, er det næsten umuligt at koncentrere sig mere end 45 minutter ad gangen. Pauser væk fra vores vante arbejdsmiljø er derfor vigtige, da de giver et afbræk og tillader os at nulstille vores koncentrationskapacitet.

Hent derfor en kop kaffe, gå udenfor og træk noget frisk luft eller bevæg dig et andet sted hen som ikke er en del af de vante skrivebordsmiljø.