Sådan får du mere dagslys ind i boligen

De mørke måneder er over os, og det er lige nu vigtigere end nogensinde at udnytte dagslyset så meget som overhovedet muligt. Vi har derfor her samlet nogle tips til dig, der gerne vil holde på dagslyset på den bedst mulige måde.

Tag et kig på forholdene udenfor

I mange tilfælde er det forholdene udendørs, der er skyld i, at dagslyset ikke kan finde vej ind i boligen. Det kan f.eks. være et stort træ, en høj hæk eller måske et skur, der står i vejen og sørger for, at dagslyset simpelthen ikke kan komme indenfor. Hvis det er disse forhold, der er skyld i at dagslyset ikke kan komme ind, så kan du heldigvis gøre noget ved det – hvis det altså er dine træer, din hæk eller dit skur, der står i vejen. Du kan f.eks. få hjælp af en anlægsgartner, som kan hjælpe med hækklipning og træfældning i Kolding. Når du har fjernet disse forhindringer udenfor, vil du hurtigt kunne se en markant forskel på lysindfaldet indenfor.

Indret med lyse farver og materialer

Mange hjem er indrettet med mørke møbler og generelt mørke materialer, og det kan være skyld i, at dagslyset ikke kommer til sin ret indenfor. Det kan derfor være en god idé at prioritere de lyse farver og materialer – både indendørs og udendørs. Hvis du maler vægge og lofter hvide, giver du dagslyset de bedste forudsætninger for at lyse dit hjem op – og det samme er faktisk tilfældet, hvis du vælger lyse materialer lige udenfor, f.eks. til træterrassen, så lyset reflekteres indenfor.

Indret boligen efter dagslyset

Hvis dit hjem allerede primært består af lyse farver og der ikke står et træ i vejen og skygger, så kan det være, at det er din fysiske indretning med møbler, der er problemet. Hvis du f.eks. har sofaen langt væk fra vinduet, vil du ofte ikke mærke meget til dagslyset. Det kan du dog nemt og hurtigt løse ved at omrokere stuen, så sofaen står henne ved vinduet. Det giver dig mere dagslys, når du tilbringer tid i sofaen – og du får også mulighed for at kigge ud.