Sådan indretter du det perfekte teenageværelse!

Har du børn, så ved du nok allerede at børneværelset skal opgraderes når børnene rammer teenagealderen. Når dit barn er ved at vokse fra pastel farvede vægge og gulvtæpper med biler på, kan man heldigvis sagtens give rummet en let og håndterlig makeover. Om værelset er småt eller stort har ingen betydning, da du ved hjælp af enkelte, men drastiske forandringer kan indrette et sejt og personligt teenageværelse til dit barn. Men hvor skal du starte? Lidt maling på væggene er højst sandsynligt ikke tilstrækkeligt, da teenagere ofte har nye og flere behov end et yngre barn. Følg med her og få inspiration til hvilke elementer du og din teenager bør indrette det nye værelse med! 

 

Fristed til teenageren 

Når du skal indrette et værelse til din teenager, er det vigtigt at gøre det med respekt for deres behov og ønske om plads og privatliv. Med et skrivebord har din teenager mulighed og plads til at udføre hobbyer, og på samme tid skabe et frirum til lektier og computerspil. Indretningen af det nye værelse er nemlig det første skridt fra barn til ung voksen, og her vil dit barn måske blive optaget af andre ting end legetøj og udendørs leg. Med skrivebordet har din teenager ro og plads til at fordybe sig i lektier, computeren, kunst, læsning eller andre hobbyer der kræver et bord og en komfortabel stol. Du kan med fordel finde en kontorstol som giver dit barn den rigtige støtte til ryg og lænd! 

Plads til det sociale 

Du vil nok også opleve, at din teenager har en ønske om at have plads til sin sociale omgangskreds på værelset. Nu er legeaftalerne ikke længere forbeholdt gulvet og stuen, men i stedet rykket til værelset. Derfor kan du med fordel snakke med dit barn om hvorvidt de ønsker en lille sofa, et bord eller et par stole til sine bedste kammerater. Værelset bliver nemlig en stor del af din teenagers liv, og det er her de selv kan få lov til at bestemme! Lyt til deres ønsker og sørg for at finde et kompromis der gør alle glade og trygge – og husk på, at deres ønsker og behov med tiden kan ændre sig. Derfor kan det godt hænde, at værelset trænger til endnu en makeover om et par år! 

Det praktiske 

Helt grundlæggende bør du naturligvis altid udskifte sengen og male væggene. De fleste teenagere har brug for en seng der er et hak større, da de formentlig er midt i voksealderen! Et friskt lag maling kan også give rummet ny personlighed. Sørg for at farven er neutral og nem at male over, men hav også i tankerne at din teenager måske har et ønske om at male en enkelt væg i en anden farve. På den måde kan man nemlig nemt og hurtigt male den ene væg, hvis teenageren ombestemmer sig på et senere tidspunkt. Har man til gengæld malet hele rummet i en mørk farve, kan det godt blive en længere kamp at få malet væggene hvide igen. Snak derfor med dit barn om risikoen ved at male væggene! Foreslå i stedet at købe malerier som også giver personlighed til rummet.