Kigger du efter alternative opvarmningsmuligheder til din bolig?

Hvis du er på udkig efter andre muligheder, som kan varme din bolig op, har du fundet den rette artikel. Mange danskere kigger efter alternative løsninger, end den de allerede har. Der kan være mange forskellige årsager til dette, med de to overordnede er, at du enten kigger efter økonomiske besparelser eller forsøger at være mere klimavenlig. Hvis en af disse, eller begge, tilfælde også er årsagen for dig, skal du læse denne artikel grundigt. Træpiller er nemlig blevet et populært alternativ for mange ejendomme, og nedenfor vil du høre hvorfor.

Er et træpillefyr klimavenligt?

Hvis du ikke har hørt om træpiller før, vil du måske forbinde det med noget, som udløser meget Co2. Måske forbinder du det forbrænding og dermed meget røg? Dette er dog ikke tilfældet. Når det kommer til træpiller, bliver de nemlig forbrændt i et træpillefyr, hvor alle gasserne som udløst af forbrænding, også går til at varme din bolig op. Der er altså ikke unødvendige gasser, som stiger op i atmosfæren. Har du f.eks. et olie- eller gasfyr, kan du med god samvittighed skifte til træpiller, og få installeret et træpillefyr. Lyder dette som noget for dig? Så spild ikke mere tid, og køb træpiller hurtigst muligt.

Kan træpiller betale sig økonomisk?

Hvis du gerne vil passe på klimaet, men samme tid også din egen personlige økonomi, er dette helt forståeligt. Nok er klimaet vigtigt, men det handler også om at være fornuftig på et personligt niveau. Heldigvis er træpiller formentligt en bedre løsning, på både klima og økonomi siden. Den største udgift ligger i at købe og få fyret installeret. Her kan du regne med en udgift på 50.000 – 80.000 DKK. Lad dog ikke dette skræmme dig, da du jo skal se omkostningen i lyste af de varme omkostninger, som du årligt vil spare. Så, hvis du både er klimatosse og fornuftig med økonomien, så skift til et træpillefyr.