Kan Kolding blive Danmarks reneste by?

Alle danske byer kæmper om at blive den by, som er bedst for miljøet. Det er hårdt arbejde, da mange danske byer som Kolding er mange år gamle. Men det er ikke umuligt, hvis både politikere og borgere går efter dette klimamål.

Grønnere metoder

Det er klart, at der skal en række grønne metoder til, hvis Kolding skal være Danmarks bedste by, når det kommer til at udlede mindste Co2. Det er alt fra flere vindmøller omkring byen, så det er der, som strømmen skal komme fra. Dette gavner selvfølgelig ikke kun Kolding, da det vil gavne hele energinetværket. Men det er godt, hvis Kolding viser vejen frem og velviljen til flere vindmøller.

Herudover er der brug for flere private løsninger. Det kan være luft til luft varmepumper og solceller på tagene. Med flere solceller vil vi kunne udnytte solen, og det er trist, når den energi i dag går til spilde i mange danske hjem.

Med luft til luft varmepumper findes der i dag mange gode løsninger. Du kan se udvalget her, hvor du kan vælge mellem en række varmepumper. Med disse løsninger får vi helt sikkert et bedre Kolding og et bedre Danmark. I sidste ende virker der til at være bred enighed om, at det er det, som vi alle sammen gerne vil.

Spar hvor vi kan

Selvom vi får bedre isolation, er det også vigtigt, at vi alle sammen begynder at spare, hvor vi kan. Hvis vi alle sammen havde det 1-2 grader koldere om vinteren, så ville vi hvert år spare masser af Co2. Det hele tæller i øjeblikket.

Men det er også, at vi alle sammen spiser mindre kød hver uge. På den måde kan alle i Kolding være med til at gøre en forskel, når det kommer til at skabe en grønnere og renere planet. Herudover også et smukkere Kolding.