Iværksætteri kan spire overalt i landet

Du tænker måske, at det er nemmere at starte en succesfuld virksomhed i de store byer. Her er det nemmere at mødes med andre iværksættere og flere mennesker til at benytte dit produkt. Men faktisk er der rigtig gode muligheder for at springe ud som iværksætter, uanset hvor i landet du befinder dig.

Som brav koldingenser er det simpelthen bare lysten til at prøve, der skal være til stede hos dig, før du begiver dig ud i dit store virksomhedseventyr.

Du skal føle det

Det lyder måske som en kliché, men det er meget vigtigt, at du som iværksætter føler din idé. Hvis du blot giver dig i kast med at udvikle noget, du tænker vil sælge godt, eller som lyder fornemt, er der stor sandsynlighed for, at du kører død undervejs. Det er en rigtig god idé at basere sit iværksætteri på egne oplevelser. Har du fx dyrket en sport i mange år, kan det være, at du undervejs har fået en fremragende idé til, hvad der kunne forbedre forholdene for andre sportsudøvere.

Eller måske har du en interesse, du bare ikke kan give slip på, og som du føler, at du bliver nødt til at dele med resten af verden. Når først grundtanken er på plads, handler det om at lægge en plan. Herefter er der en række materielle forhold, der skal gå op. Fx er finansiering et ret centralt aspekt, når man skal starte en virksomhed. Heldigvis er der hjælp at finde.

I Kolding står mulighederne klar

Der er mange fordele ved at starte virksomhed i en by som Kolding. Byer af mindre størrelse er som regel rigtig gode til at se muligheder i stedet for forhindringer. Der er derfor mange, som gerne vil investere i unge iværksættere, der står med en drøm, en god idé, men uden så mange penge. Selvfølgelig bliver du selv nødt til at tage de første skridt, men herefter kan du med stor sandsynlighed finde gode sparringspartnere, som gerne vil hjælpe dig. Både med økonomisk og erfaringsbaseret sparring.

En anden god ting ved byer som Kolding er, at det ikke er så dyrt at leje erhvervslokaler, som det eksempelvis kan være i København. Dermed er der rig mulighed for at finde et mindre kontor eller en central butik, hvor du kan bygge virksomheden op, uden at det koster alt for meget. Hvis du mangler gode råd til, hvordan du kommer videre, kan du her læse om Daniel. Han startede sin egen webshop med masser af hårdt arbejde, og i dag har han stor succes med at sælge svømmeudstyr. Han kommer herudover selv fra en mindre by, hvor man gerne hjælper nye iværksættere på vej.