Guide til at købe det rigtige gulv

Gulvet har en meget stor betydning for funktionaliteten og for det æstetiske udtryk i vores bolig. Derfor kan det nogle gange være noget af en opgave, når man skal ud at købe nye gulve.

Hos FlotteGulve.dk har de et stort udvalg inden for alle gulvtyper, og her kan du helt sikkert lade dig inspirere, og få god og kyndig vejledning til, hvilket gulv der passer til netop dig og din bolig.

Hvor skal gulvet ligge?

Først og fremmest er det altafgørende at gulvet passer til det rum det skal lægges i.

Det vil være oplagt, at vælge slidstærke gulve til rum, hvor der er meget trafik og hvor man ved, at gulvet kan blive lidt ekstra udsat. Hos FlotteGulve.dk har de et stort udvalg af slidstærke gulve, som kunne være enten klinker eller laminat, eller noget helt tredje.

Du skal også gøre op med dig selv, hvor meget tid og energi du vil bruge på gulvet. Skal det være et vedligeholdelsesfrit gulv, eller må det godt være et gulv der skal have olie et par gange om året?

Bløde eller hårde gulve?

Om du vælger et hårdt beton- eller klinkegulv eller om du vælger et blødere gulv som vinyl og kork, har en stor indvirkning på akustikken i din bolig. FlotteGulve.dk har mange akustikvenlige gulve, som hører til de lidt mere bløde gulvtyper.

Mange har i dag problemer med netop akustikken, og det kan skyldes flere ting.

I vores nye og moderne boliger, er der i dag brugt mange hårde og glatte materialer og måske en lidt mere minimalistisk boligindretning. Dette er med til at gøre, at akustikken kan blive lidt mere støjende. Hvis man samtidig vælger klinker i hele huset, så er der ikke meget til at tage lyden og rumklangen

Tilbage til de glade 60´er og en del år frem, havde mange trælofter, væg til væg-tæpper og lange gardiner helt ned til gulvet. Der var store polstrede møbler og måske en stor reol fyldt med bøger. Alt dette er med til at suge lyden, og dermed ingen væsentlig rumklang.

Hos FlotteGulve.dk ved de alt om hårde og bløde gulve, og hvad der vil være bedst at vælge, hvis man gerne vil have en god akustik i sin bolig.