Forandring fryder – også i hjemmet

Man når knapt nok at se sig om, og så er sommeren slut og efteråret står for døren. Og særligt i forandringernes tid, kan det være en rigtig god idé at sætte ekstra fokus på hjemmet og dets indretning. Det er trods alt her man kommer til at bruge det meste af ens fritid, når nu det bliver koldere, og flere aktiviteter rykker indenfor. Her får du en række ideer til hvordan hjemmet kan opgraderes, uden at du skal bruge mange penge. 

Ryk rundt på de møbler du har

Man kan sagtens opgradere hjemmet, uden nødvendigvis at skulle ud og købe nye møbler og interiør. Nogle gange er det eneste der er brug for, at tv’et skifter plads, eller at sofaen bliver vendt mod vinduet. Det er både nemt og billigt, og kan alligevel give en ‘falsk’ følelse af noget nyt. Er man typen der holder af at rykke rundt og eksperimentere ofte, så kan man gøre noget smart for at hjælpe sig selv på vej. Man kan eksempelvis sætte møbelhjul på sin rumdeler eller reol, for på denne måde kan der rykkes rundt igen, nemt og sikkert, når det bliver vinter, eller til foråret. 

Hold det simpelt

Et andet godt trick, hvis man ikke er interesseret i at skulle ud og købe en masse nye ting, er at holde det meget simpelt. Ofte er det de små ting, der kan gøre den store forskel. En ny lampe og dermed en anden belysning kan få rummet til at fremstå helt anderledes. En plante og nogle lækre duftlys kan også sagtens give en anden energi end man er vant til i stuen eksempelvis. En anden idé kan være at finde malerpensel og -bøtter frem. Farverne i rummet betyder utroligt meget for, hvordan vi opfatter et rums dimensioner og hvilken energi der møder os her. Man kan for eksempel friske den gamle hvide maling op med en ny hvid og dermed male alle vægge i samme farve. Føler man for det, er det også populært at male en enkelt væg i soveværelset i en farve som man synes er skøn.

Gå amok hvis du føler for det

For nogle mennesker er det ved et årstidsskifte også meget nærliggende at give den hele armen og give den gas med indretning. Måske er det på tide at finde en ny hyggestol, en lækker sofa eller et nyt fjernsyn. Så hvis du har lyst til at forkæle dig selv, kan dette være en måde at gøre det på.