Et par idéer til den hyggelige have

Hvis du har travlt i din hverdag, så kan din have være et helt perfekt sted til at slappe af og komme ned på jorden igen. Der er noget befriende over at kunne efterlade sin telefon indenfor og bare være i øjeblikket, måske mens du laver havearbejde eller griller med nogle venner. Heldigvis skal der ikke nødvendigvis særligt meget til for at skabe en have, der er så hyggelig, at man nemt vil kunne bruge timevis derude. Det kræver kun lidt gåpåmod og kreativitet, og så er haven ellers klar til forårssæsonen.

Få styr på græsplænen

Selvom der selvfølgelig kan være noget vældig charmerende over en have, der er lidt vildtvoksende, så er det bare ikke særligt hyggeligt med en græsplæne, hvor man konstant må gå og holde øje med brændenælder og tidsler. Hvis du for alvor vil have noget ud af din have, er det derfor en god idé, at du får styr på græsplænen. Bor du i en mindre have, kan det nok klares med en græsslåmaskine, men i en stor have er det måske nødvendigt med en slagleklipper, der kan monteres på en traktor. Læs mere om slagleklippere her.

Træer og bænke

Hvis der for alvor er noget, der skaber hygge i en have, så er det et par træer til at skygge for den værste sol. Der er få ting så skønne som at sætte sig under et træ og slappe af, måske med en god bog eller et glas vin. Hvis du samtidig sætter en bænk op, har du nærmest allerede skabt en lille oase i din have, perfekt til hygge og hvile. Det er selvfølgelig dig, der afgør, hvilke træer du helst vil have, men hvis du gerne vil slå to fluer med et smæk, kan du eksempelvis plante et frugttræ, så du let kan snuppe dig en snack fra bænken.