Er din kælder oversvømmet? Her er 3 gode råd til at udbedre skaden

Mange har oplevet en oversvømmet kælder i forbindelse med skybrud, der får regn- og spildevand til at stige op i kælderen. Er din kælder blevet oversvømmet? Det er en ærgerlig oplevelse, og skaderne kan være omfangsrige. Der skal tages hånd om oversvømmelsen hurtigt for at begrænse skaderne. I denne guide kan du læse meget mere om, hvad du kan gøre, hvis uheldet er ude.

Her er hvad du skal gøre, når skaden er sket

Det kan virke som en uoverskuelig opgave at skulle rydde op efter en oversvømmelse i kælderen. Derfor kan du nedenfor finde en liste over, hvordan du på bedste vis tackler oversvømmelsen, når først skaden er sket.

  • Hvad er problemet, og hvor kommer vandet fra?

  • Vandet kan være forurenet, så du skal undgå kontakt. Beskyt dig selv med gummihandsker og gummistøvler.

  • Tag kontakt til dit forsikringsselskab og tag billeder af vandskaden.

  • Flyt de ting, der står i vand, og red det, du kan. Du må ikke smide noget ud, da forsikringsselskaberne skal kunne vurdere omfanget af skaderne.

  • Luft godt ud og varm rummet op.

Investér i en dykpumpe for at fjerne vandet

Er kælderen fyldt med vand, så skal vandet fjernes hurtigst muligt med spande eller skåle for at undgå skimmelsvamp og fugtskader. Det kan om end være en stor mundfuld at skovle al vandet ud. Du kan med fordel benytte en dykpumpe, der egner sig særdeles godt til at tømme kælderen for vand. Køb dykpumper her – så sparer du også udgifterne til den virksomhed, der ellers skulle fjerne vandet.

Er skaderne for store?

Er din kælder voldsomt oversvømmet, så kan det være en god idé at kontakte et skadeservicefirma, fremfor at udbedre skaderne på egen hånd. Det kan være en stor mundfuld, og det skal gerne gøres ordentligt for at begrænse skaderne og mindske risikoen for fugtskader.