6 Forskellige typer advokater i Danmark

Der findes ikke bare en type advokat, som så ved alt om alle de forskellige typer love der findes. Der findes mange forskellige typer advokater, da advokater typisk specialiserer sig indenfor et specifikt område, som de så ved alt om og dermed kan levere så gode resultater indenfor som muligt. I denne artikel vil vi gå lidt i dybden med de 6 mest hyppige typer advokater.

1. Boligadvokater

En type advokat er boligadvokaten. Boligadvokater fokuserer på at støtte købere, når de skal indgå i en bolighandel. En boligadvokat går igennem alle de forskellige dokumenter, laver skødeskrivning, tinglyser skødet og alle de andre juridiske opgaver der er, når man skal købe en bolig. Knudsgaard Advokater er et godt eksempel på gode boligadvokater, som sidder og laver denne type arbejde.

2. Personskade advokat

Derudover er der personskade advokater. Denne type advokat arbejder med at finde frem til hvor meget erstatning du har ret til, hvis du er kommet til skade. Hans eller hendes primære arbejde er altså, at sørge for at du får den erstatning som du har ret til, hvis du er endt i en situation, hvor du er kommet til skade.

3. Intellektuel ejendoms advokat

Intellektuel ejendoms advokaten arbejder med ting som patenter, copyright eller trade-marks. Det vil typisk være hvis en virksomhed har opfundet et nyt produkt, en ny medicin eller noget lignende. Advokaten sørger for at holde øje med om andre virksomheder bryder virksomhedens intellektuelle ejendom, samt at sagsøge firmaet for erstatning, hvis det viser sig at være tilfældet.

4. Erhvervsadvokat

Erhvervsadvokater giver rådgivning og juridisk vejledning til personer der ejer egen virksomhed. Det kan være alt fra at etablere virksomheden til skatterådgivning. En erhvervsadvokat kan derfor have mange forskellige typer opgaver.

5. Kontrakt Advokat

En kontrakt advokat ved alt hvad der er at vide om kontrakter. Han eller hende sørger f.eks. for at lave ansættelseskontrakter eller andre typer kontrakter. Derudover består en kontrakt advokats arbejde også i at undersøge om en kontrakt er blevet brudt, samt hvem der har brudt kontrakten og hvad dette skal have af betydning.

6. Familieadvokat

Sidst men ikke mindst, så er der familieadvokaten. Familieadvokater arbejder primært med skilsmisser, hvor de sørger for at skilsmissen foregår korrekt. Det kan f.eks. være i forhold til at finde ud af hvordan parrets værdier skal deles op mellem dem, samt hvem der skal beholde børnene.

Der findes mange flere typer advokater, men her fik du et overblik over seks af de meget typiske advokater vi har her i Danmark.